Ladda elbilen hemma med rätt laddstation och laddbox

Funderar du på hur man enklast laddar en elbil och installera en laddstation hemma, samt med rätt laddbox. Funderar du på att byta till en elbil är du inte ensam. Under de senaste åren har elbilar blivit allt mer populära tack vare deras många fördelar.

De är bättre för miljön, de är billigare att driva och underhålla och de är riktigt roliga att köra ur många aspekter. Men om du aldrig har ägt en elbil tidigare kan övergången kännas lite främmande.

Så här kan du tänka när du ska välja elbil, börja med rätt laddbox

När det är dags att välja elbil finns det några saker du bör tänka på. Först och främst, vad har du för budget? Elbilar ligger högt i pris jämfört med många andra bilar. Men du kan hitta en bra lösning med en enklare elbil. När du har bestämt din budget kan du börja titta på specifika modeller som passar in i den prisklassen.

Välj en elbil som passar din ekonomi och tänk långsiktigt

Alla elbilsmärken ligger högt i pris på grund av att det är mycket teknik som finns i bilarna. Det är även fortfarande dyra batterilösningar som är monterade i bilarna. Elbilar har funnits ett tag nu och allt fler begagnade bilar börjar dyka upp på marknaden.

Detta skapar en andrahandsmarknad och det är viktigt att hantera batterierna på rätt sätt i din elbil för att bibehålla ett bra andrahandsvärde. Genom att köpa rätt typ av laddbox till din elbil, med den bästa och miljövänligaste laddningen i din laddstation. Då kommer din elbils batteri få den bästa och skonsammaste laddningen och din elbils batteri kommer hålla länge.

Skonsammaste elbilsladdningen hemma med rätt laddbox

Bland tillverkare som är populära tillverkare av laddboxar är Garo laddbox, Easee laddbox, Zaptec laddbox/Zaptec go, Halo laddbox, Charge Amps laddbox eller en Wallbox. Deras fördelar går att inspireras av och läsa mer om hos exempelvis laddabilenhemma.se.