Att skaffa näspiercing är en trend som vi ser allt oftare både på gatorna och i sociala medier. Men för många kan det upplevas som lite skrämmande då man inte vet vad man kan förvänta sig. I denna blogg kommer vi att ta upp allting du behöver veta om att skaffa näspiercing, från smärtan till eftervården.

Innan du skaffar näspiercing

När du funderar på att skaffa näspiercing är det viktigt att du gör din forskning och hittar en certifierad piercingstudio. Tala med dina vänner eller sök efter recensioner på nätet. När du väl har hittat en studio som du känner dig bekväm med, diskutera placering, smycken och priser med piercaren innan du bestämmer dig. Kom ihåg att den billigaste studion inte alltid är den bästa. 

Smärtan vid piercing

Smärta är relativt och beror på personens toleransnivå, men att skaffa näspiercing kan definitivt vara obehagligt. Piercingen genomförs på några sekunder och kan kännas som en stark nypning. Några möjliga effekter inkluderar gråtande ögon, svullnad och blödning, men dessa går vanligtvis över snabbt. Ett litet pris att betala för något som håller i åratal.

Eftervård

Eftervård är en av de viktigaste faktorerna vid en piercing. Under den första veckan efter piercingen bör du undvika att bada, träna eller röra vid piercingen med smutsiga händer. Rengöring av piercingen är en viktig del av eftervård och det är viktigt att du följer piercarens instruktioner noggrant. Om du inte gör det kan du riskera att få en infektion.

Läkningstiden

Läkningstiden för en näspiercing varierar beroende på personens hälsa och hur väl man tar hand om piercingen. Generellt brukar det ta mellan 4-6 månader för näspiercingen att läka ordentligt. Under denna tid är det viktigt att du undviker rökning och alkohol för att skynda på läkningen så mycket som möjligt.

Att skaffa näspiercing kan kännas obehagligt men med rätt eftervård är det en relativt enkel process. Det är viktigt att hitta en certifierad piercingstudio, följa piercarens instruktioner noggrant och vänta tills piercingen har läkt innan man byter ut smycket. Med de rätta åtgärderna kan du njuta av din nya näspiercing och ha den under en längre tid framöver. Om du vill ha en piercing i Stockholm rekommenderar vi Ennui Atelier. De har även många fina smycken du kan använda efter att du har tagit piercingen. Se till att kolla in dem!