Planering av en babyshower eller ett barnkalas kan vara både roligt och utmanande. Ett av de viktigaste aspekterna för att skapa en minnesvärd och vacker fest är att välja rätt pynt och tema. Den här artikeln kommer att ge dig alla tips och idéer du behöver för att dekorera en fantastisk babyshower och ett oförglömligt barnkalas.

Babyshower Pynt

Populära Dekorationer för Babyshower

 1. Ballonger: Ballonger är en klassisk dekoration som aldrig går ur stil. Välj färger som matchar temat för babyshowern, till exempel blått för pojkar, rosa för flickor, eller neutrala färger som gult och grönt för en överraskning.
 2. Banderoller och Girlander: Banderoller med text som ”Välkommen Bebis” eller ”It’s a Boy/Girl” är ett perfekt sätt att sätta tonen för festen. Girlander av papper eller tyg kan också ge en festlig känsla.
 3. Blommor: Färska blommor ger en elegant och frisk atmosfär. Välj blommor som matchar färgtemat och arrangera dem i vaser runt om i lokalen.
 4. Bordsdekorationer: Små detaljer som konfetti, mini-leksaker, och dekorerade burkar med godis eller blommor kan göra stor skillnad. Tematiska bordsdukar och servetter är också ett bra sätt att knyta ihop dekorationerna.
 5. Bakgrundsdekorationer: En vacker fotobakgrund med ballonger, blommor eller ett tematiskt motiv är perfekt för att ta minnesvärda bilder under babyshowern.

Teman för Babyshower

 1. Safari: Djur som lejon, giraffer och elefanter gör detta tema färgglatt och roligt. Använd gröna och gula nyanser för att skapa en djungelatmosfär.
 2. Under Havet: Ett tema med sjöjungfrur, fiskar och sjöstjärnor. Blå och turkosa färger med inslag av silver eller guld ger en maritim känsla.
 3. Prins eller Prinsessa: Detta kungliga tema är perfekt för att fira den lilla ankomsten. Använd krondekorationer, slott och lyxiga färger som guld och pastell.
 4. Bokstav och Siffra: Ett pedagogiskt och stilrent tema där bokstäver och siffror används i dekorationerna. Färger som rött, blått och grönt kan göra det extra lekfullt.

Barnkalas Tema

Populära Teman för Barnkalas

 1. Superhjältar: Superhjältar är alltid en favorit bland barnen. Dekorera med ballonger, posters och tallrikar med bilder av populära hjältar som Spiderman, Batman och Wonder Woman.
 2. Disney: Karaktärer från Disneyfilmer är också ett säkert kort. Välj favoriter som Frozen, Toy Story eller klassiska Disney-prinsessor.
 3. Rymdäventyr: Ett rymdtema med raketer, planeter och stjärnor är både spännande och lärorikt. Använd mörkblått och silver för att skapa en kosmisk atmosfär.
 4. Dinosaurier: Ett dinosaurietema med gröna och bruna färger är perfekt för små paleontologer. Använd dinosauriefigurer, fossil och växtdekorationer.

Dekorationer för Barnkalas

 1. Ballongbågar och Ballongbuketter: Skapa en imponerande ballongbåge eller buketter med tematiska färger och mönster för att sätta stämningen.
 2. Tematårta: En tårta som matchar kalastemat är en given succé. Se till att tårtan är dekorativ och läcker, och gärna anpassad efter barnets favoritsmaker.
 3. Fotobås: Skapa ett fotobås med roliga rekvisita som matchar temat, till exempel superhjältemasker, rymdhjälmar eller prinsesskronor. Detta ger barnen en rolig aktivitet och föräldrarna minnesvärda foton.
 4. Borddukning: Använd tematiska tallrikar, muggar, servetter och bordsdukar. Små detaljer som godispåsar eller leksaker som bordsdekorationer kan göra festen extra speciell.
 5. Lekstationer och Aktiviteter: Ordna aktiviteter som ansiktsmålning, skattjakt eller pyssel som passar temat. Det håller barnen engagerade och underhållna.

Tips för att Planera en Framgångsrik Fest

 1. Börja Planera Tidigt: Att börja planera i god tid ger dig möjlighet att hitta de bästa dekorationerna och säkerställa att alla detaljer är på plats.
 2. Budget: Sätt en budget och försök att hålla dig till den. Det finns många prisvärda alternativ för både pynt och teman.
 3. Involvera Barnet: Om det är ett barnkalas, låt barnet vara med och välja temat och dekorationerna. Det gör festen ännu mer speciell för dem.
 4. Flexibilitet: Var flexibel och anpassa dig efter omständigheterna. Om något inte går som planerat, ha en plan B redo.
 5. Njut av Processen: Kom ihåg att fester handlar om att skapa minnen och ha kul. Njut av planeringsprocessen och dagen tillsammans med dina gäster.

Sammanfattning

Att välja rätt pynt och tema kan göra en enorm skillnad för både babyshowers och barnkalas. Genom att följa de tips och idéer som presenterats här kan du skapa en minnesvärd och vacker fest som kommer att glädja alla deltagare. Oavsett om du planerar en safari-inspirerad babyshower eller ett superhjälte-kalas, är nyckeln att vara kreativ, planera noggrant och njuta av processen.