Bilden visar hur du kan barnsäkra hemmet med enkla medel med barngrindar och trappgrindar

Som nybliven förälder kan det vara svårt att veta hur man ska barnsäkra hemmet på det säkraste och det bästa sättet. Du vill förmodligen skapa ett säkert och inbjudande utrymme för din familj, men du kanske inte vet var du ska börja.

Med några enkla tips så kan du enklare skapa ett barnsäkert hem, till och med innan barnets ankomst. Detta kan kännas oerhört skönt för dig som kanske väntar första barnet.

Men även för dig som har barn sedan tidigare så kan det kännas tryggare att veta att hemmet är barnsäkrat på bästa möjliga sätt. Detta kan vara bra att utföra innan en eventuell föräldrar ledighet.

10 Tips på att barnsäkra hemmet med enkla medel

  1. Installera lådlås i köket.
  2. Sätt upp trappgrindar i trappans övre och nedre del.
  3. Förvara alla rengöringsmedel utom räckhåll.
  4. Täck eluttagen med uttagskåpor.
  5. Förvara alla mediciner utom räckhåll och inlåsta.
  6. Förankra möbler i väggen för att förhindra att de välter.
  7. Sätt lås på dörrar som leder ut eller till poolområdet.
  8. Förvara sladdarna till rullgardiner utom räckhåll för att förhindra strypning.
  9. Håll toalettlocken nere för att förhindra drunkningsolyckor.
  10. Gör dig av med alla små föremål som kan utgöra en kvävningsrisk.

Det är viktigt att göra det för ditt barns säkerhet. Genom att vidta några enkla försiktighetsåtgärder som att montera barngrindar, trappgrindar och säkerhetsgrindar. Där det behövs och gärna på flera ställen än så, som in till kök och andra miljöer i hemmet.

Glöm inte bort att säkra upp även kring eldstäder. Det finns anpassade säkerhetsgrindar för detta ändamål. På så sätt kan du skapa ett säkert och inbjudande utrymme som din familj kan njuta av i många år framöver.

Få mer inspiration om möjligheterna med att barnsäkra hemmet hos en expert på barnsäkerhet

I många fall kan det även underlätta att få mer inspiration till vilka möjligheter som finns. Det kan du få hos exempelvis homesafety.se som har allt inom barnsäkerhet i hemmet. Där kan du enkelt se om det är någon del som du kan ha missat att säkra upp.

Idag finns det väldigt praktiska sätt att barnsäkra ditt hem på, du kommer i princip att kunna använda alla funktioner inom området barnsäkerhet.