Sommaren är i full gång och det betyder att poolsäsongen också är i full gång! Om du är som de flesta poolägare vill du se till att din pool håller sig i toppskick under hela säsongen. Därför har vi sammanställt en lista med de bästa tipsen för poolunderhåll som hjälper dig att hålla din pool snygg och perfekt fungerande.

1. Rengör din pool regelbundet

En pool är ett utmärkt tillägg till varje hem och ger ett uppfriskande sätt att svalka sig under en varm sommardag. Pooler kräver dock regelbundet underhåll för att hålla dem rena och säkra att använda. En av de viktigaste aspekterna av poolvård är regelbunden rengöring. Detta innebär att borstning av poolens sidor och botten samt skummande av ytan för att ta bort skräp. Det är också viktigt att dammsuga poolen varje vecka för att ta bort smuts och skräp som har lagt sig på botten.

2. Kontrollera poolvattnets pH-värde och klorhalt och justera det vid behov

Det är viktigt att upprätthålla pH-värdet och klorhalten i poolvattnet för att garantera en säker och hälsosam badmiljö. PH-nivån bör ligga mellan 7,2 och 7,6 och klorhalten bör ligga mellan 1 och 3 ppm (delar per miljon). Du kan testa pH-nivån med ett testkit för poolen och justera den i enlighet med detta med pool pH plus eller pool pH minus. För att testa klorhalten använder du ett testkit för poolen och tillsätter poolchock vid behov för att höja klorhalten.

3. Ta bort löv, insekter och annat skräp från poolens yta

Det är viktigt att regelbundet ta bort löv, insekter och annat skräp från poolens yta. Annars blir poolen smutsig och osund. En poolskimmer är ett verktyg som kan användas för att ta bort skräp från poolens yta. Det består av ett långt handtag med ett nät fäst i änden. För att förhindra att löv och liknande hamnar i poolen så kan man ha ett pooltäcke eller ett pooltak över. Detta gör poolen mycket renare och minskar kravet av underhåll.