Med så många olika cykelstorlekar på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är rätt för ditt barn. Ska du välja den mindre cykeln på 14 tum eller det större alternativet på 24 tum? Svaret är, som med de flesta saker i livet, att det beror på. I det här blogginlägget ger vi dig några saker att tänka på som hjälper dig att välja rätt storlek på barncykel.

Överväganden om ålder och längd

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer cykelstorlek för ditt barn är deras ålder och längd. En bra tumregel är att en barncykel på 14 tum passar barn i åldern 3-5 år som är mellan 36-42 tum långa. En 16-tums cykel är idealisk för barn i åldern 4-6 år som är mellan 39-48 tum långa. För barn i åldern 5-8 år som är mellan 42-52 tum långa är en 20-tums cykel perfekt. Och slutligen är en 24-tums cykel bäst för barn i åldern 7-9 år eller barn som är mellan 50-58 tum långa. Så om du känner till ditt barns ålder och längd är det en bra utgångspunkt när du väljer cykelstorlek.

Överväganden om färdighetsnivå och körstil

En annan sak att tänka på när du väljer cykelstorlek för ditt barn är barnets kunskapsnivå och körstil. Om ditt barn precis har börjat cykla kommer det troligen att trivas bättre på en mindre cykel med stödhjul. När de blir säkrare i sin körförmåga kan du flytta upp dem till en större cykel utan stödhjul. Och om ditt barn vill börja göra trick eller tävla behöver det en större cykel som klarar mer avancerad körning. Så ta hänsyn till deras kunskapsnivå och körstil när du fattar ditt beslut.

Att välja rätt cykelstorlek för ditt barn behöver inte vara svårt. Håll bara deras ålder, längd, kunskapsnivå och körstil i åtanke så är du säker på att hitta den perfekta passformen. Lycka till med shoppingen på temashoppen.se!