Billigt klinker och kakel, smidig plattsättning i Skåne

Vill du renovera men känner att det är lite övermäktigt med att välja tätskikt, flytspackel, fix och fog? Det är inte så konstigt och det finns alternativ till detta. Bor du i Skåneregionen så kan du får hjälp av en erfaren plattsättare i Skåne, som Klinkerhuset.se att sätta upp prisvärt och billigt klinker och kakel. Det är ett väldigt bra första steg att få din idé att växa fram. Detta skapar på så sätt en ny stil för ditt badrum med nytt kakel och klinker på ett väldigt enkelt sätt.

Du behöver inte spendera en förmögenhet för att kakla ditt badrum. Med noggrann planering och lite armbågsarbete kan du uppnå det utseende du vill ha utan att bryta banken. Här finner du några tips på hur du enklast löser din kakling i badrummet, med prisvärda kakelplattor och klinker. Genom att följa dessa tips kommer du att kunna uppnå ett professionellt resultat utan att spendera en förmögenhet.

Att vara ordentligt förberedd är alltid bra vid renoveringar

Nyckeln till varje lyckat renoveringsprojekt är förberedelser. Innan du ens börjar handla kakel ska du ta dig tid att mäta ditt utrymme och planera din design. På så sätt kan du avgöra hur många kakelplattor du behöver och vilken storlek och form på kakelplattorna som passar bäst för ditt utrymme. När du har en uppskattad storlek på ditt kakel och klinker behov kan du kontakta din plattsättare för att får en offert.

När du ska välja kakel finns det några saker du bör tänka på. Tänk först och främst på det övergripande utseendet du försöker uppnå. Om du vill ha ett klassiskt utseende är keramiska plattor eller porslinsplattor ett bra alternativ. Om du vill ha något mer modernt kan glas- eller metallplattor passa bättre. För det andra bör du tänka på rummets funktion. Om det är ett område med mycket trafik vill du välja kakel som är hållbart och lätt att rengöra.

Att få det att hålla i längden genom att underhålla på rätt sätt

När ditt kakel väl är på plats är det viktigt att ta hand om det så att det håller i många år framöver. Du kan få praktiska tips om hur du håller fogar och klinkerplattor snygga längre. Har du valt ett stenmaterial som exempelvis skiffer så kan du behöva impregnera detta. Kontrollera med din plattsättare om hur du enklast kan få ditt badrum att hålla länge.