Kashmir kläder och cashmere tröjor

Kashmirtröjor är tillverkade av den mjukaste ullen från cashmere getter. Det är dock relativt få som vet hur detta lyxiga material kommer från och bearbetas. Hos exempelvis cozycashmere.se kan du få mer inspiration om varför just cashmere tröjor och kashmir kläder är ett hållbart och bra val.

När du väljer kläder som är hållbara och där hela kedjan är transparent så kan du känna dig tryggare med ditt klädval. Tar du han om dina cashmere kläder så kommer de hålla länge. Att veta hur din cashmere tröja eller dina kashmir kläder framställts kommer att skapa en skönare och varmare känsla för dina kläder. Det gör oftast att du kommer vårda dessa ömt och använda dessa under en lång tid framåt.

Tillverkning av kashmir kläder av skönaste ullen från cashmere getter

Tillverkningen av en kashmir tröja är att hitta de finaste kashmirfibrerna. Kashmir tillverkas av den mjuka underpälsen från vissa typer av getter, nämligen cahmere getter, dessa lever i ett särskilt kallt klimat. De hårda förhållandena i dessa miljöer ger getterna en tjock päls som isolerar dem från kylan. Varje get kan bara producera en liten mängd kashmir varje år, vilket är anledningen till att detta tyg är så värdefullt.

När kashmirfibrerna väl har hittats måste de sorteras och rengöras. Detta görs vanligtvis för hand för att bevara fibrerna, som är känsliga. När fibrerna har sorterats och rengjorts kan de spinnas till garn.

Det sista steget i tillverkningen av en kashmirtröja är att sticka eller väva garnet till tyg. Denna process kan göras för hand eller med maskin, beroende på vilket slutresultat man vill ha. Tyget skärs sedan till och sys till en kashmir tröja. Du kan få mer inspiration över hur kashmirtröjor, som exempelvis kashmir turtle neck, kasmir sjalar, kasmirtröja för dam samt herr och hur det skönaste kashmir leggings tillverkas hos cozycashmere.se.