Rätt typ av transceiver till ditt optiska nätverk

När du ska skapa ett nätverk för höga hastigheter som ska hålla för ett långvarigt bruk så är fiberoptiska nätverk oftast att rekommenderar. Genom att gräva ner eller montera i en överkapacitet så är det mycket smidigare att framtidssäkra verksamheten. Men även för framtida hyresgäster och deras företag om du är fastighetsägare eller ingår i en större organisation där det över tid kan behövas mer kapacitet.

När du hanterar fiber så finns det olika typer av adaptrar som används i switcharna eller routers, dessa har en mängd olika användningsområden och har oftast förkortningar som stämmer överens med syftet eller användningsområdet.

Bör man välja en transceiver från Broadcom eller Cisco?

Optiska transceiver QSFP28, 100g dwdm eller CSFP är värda att beskåda närmre. Du kanske vill ta steget mer mot certifierade FC transceivers från Brocade eller Cisco. Det går även att titta närmre på Muxponder som ger dig 2 anslutningar över samma fiber och kan på så sätt dubbla hastigheten på din optiska fiber. En 400ZR är en router till router lösning som överför med höga hastigheter.

Det finns speciella multiplexer som går att konfigurera om enligt add-drop multiplexing, dessa kallas ROADM och det går att på distans skifta detta. Mer information hittar du på smartoptic.com där du kan se vilken typ av nätverksprodukt som passar bäst för ditt företags behov.

Lämna ett svar