Det finns ingen lösning som passar alla när det gäller madrasser. Olika människor har olika behov och preferenser, och därför är det viktigt att hitta rätt madrass för din individuella sömnstil. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de bästa madrasserna för varje typ av sovande. Oavsett om du är en sido-, rygg- eller magsovare så har vi koll på dig!

Historian om madrasser

Madrasser har funnits i århundraden och deras historia är fascinerande. De första madrasserna var gjorda av halm eller andra material som stoppades in i en påse eller ett örngott. Dessa madrasser var ofta ganska hårda och obekväma, och de måste regelbundet fluffas upp för att behålla sin form. På 1800-talet introducerades spiralfjädrar och madrasserna blev mycket bekvämare. Spiralfjädrar hade dock också nackdelen att de knarrade och stack igenom tyget. I början av 1900-talet introducerades skum som madrassfyllning, och det blev snabbt populärt eftersom det var bekvämt och inte bullrade. I dag finns det många olika typer av madrasser på marknaden, och köparna kan välja mellan många olika fasthetsgrader, material och storlekar. Bäddmadrasser har kommit långt sedan sin ödmjuka början, och de fortsätter att utvecklas för att möta konsumenternas behov.

Typ av madrasser

Det finns många olika typer av madrasser, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. Innerspringmadrasser är den mest populära typen av madrass och de är kända för sin hållbarhet och sitt stöd. De kan dock vara ganska fasta, vilket kanske inte är bekvämt för alla. Madrasser med minnesskum blir alltmer populära på grund av deras tryckavlastande egenskaper. De formar sig efter din kropp, ger stöd och förebygger smärta. Madrasser av minnesskum kan dock hålla kvar värmen, vilket gör dem obekväma för vissa personer. Hybridmadrasser är ett nyare alternativ som kombinerar de bästa egenskaperna hos innerspringmadrasser och minnesskumsmadrasser. De är stödjande och bekväma, och de behåller inte värmen som madrasser med minnesskum gör. I slutändan är den bästa typen av madrass den som är bekväm för dig. Prova olika typer av madrasser för att se vad som fungerar bäst för dig.