Rökning av torkade tobaksblad har förekommit i Amerika ända sedan förhistorisk tid. Piprökningen spred sig över hela Europa under 1500-talet och på den tiden var den s.k. kritpipan den vanligaste typen av pipa. Pipor i metall med skaft av ben förekom, men inte till samma utsträckning som kritpipan. Vid mitten av 1800-talet började dessa pipor att ersättas av de modernare piporna som vi ser än idag.

Att välja sin första pipa är inte helt enkelt. Många lägger stort fokus på utseende och mindre vikt på pipans kvalité. Detta är fel väg att gå och du kommer inte att bli nöjd med smaken och livslängden. Pipor finns i många olika former och det är högst personlig vad som kommer att passa dig. När du röker en pipa är det viktigt att undvika kedjerökning. Detta innebär att du röker i samma pipa innan den hunnit vila mellan rökningarna. Detta sliter snabbt på pipan och leder till att den blir genomsur.

För att en pipa ska hålla länge är det viktigt att rengöra den noggrant. På så sätt ökar livslängden och smaken blir bättre. Pipan rengörs enkelt med hjälp av en piprensare och en rengöringsvätska. För bästa resultat kan det vara en god idé att ta isär pipan så alla delar får vädra ur ordentligt innan du röker i den nästa gång.

Hos Jisonprodukter.se hittar du pipor online av högsta kvalité. När du väljer en pipa av hög kvalité är det viktigt att välja en högkvalitativ piptobak, vilket ger dig en bättre smakupplevelse och längre hållbarhet.

Lämna ett svar