Kontaktdonet är den del som sitter i änden av elektrisk ledare. Kontaktdon förekommer i två varianter, en honkontaktdon och en hankontaktdon. Honkontaktdon är det kontaktdon som sitter i väggen, ett vanligt vägguttag. Dem sakerna som vi kopplar in till vägguttaget, om det är en hårtork, brödrost eller kaffemaskin så använder sig dem av en hankontaktdon som kopplas in i honan. Hankontaktdonet har stift som ska passas in i honkontaktdonets hylsor.

Hos METS hittar du kontaktdon från 4 – 800 A och 24 – 12 kV. Deras metalldon används i tung industri, såsom gruvor, stålverk och hamnar. CEE-donen är petsäkra och blockerade för hög säkerhet samt kompaktdon för de mindre applikationerna för många poler.

METS

Mets har industriella lösningar för el- och kraftöverföring och erbjuder mängder av produkter. Bland annat kabelvindor, kontaktdon, strömskenor, kabelstrumpor och mycket mer. Med lång erfarenhet i branschen så är dem säkra på att kunna erbjuda hög kvalitet och priser som tåls att jämföras. De erbjuder också kontaktdon till gruvor.

Kabelstrumpor

Kabelstrumpor används för att dra kabel eller slang och som dragavlastning i till exempel kabelvindor. Kabelstrumporna finns slutna med en ögla, öppna med två öglor eller en sidoögla. Mets tillhandahåller kabelstrumpor i galvaniserat stål, rostfritt stål eller polyamid för enklare applikationer. Dessutom har de kabelstrumpor som man kan sy ihop själv. Mets specialtillverkar kabelstrumpor ut efter dina mått och specifikationer.

Lämna ett svar