Brunnslock

Har du en egen brunn eller funderar du på att gräva en? Då kommer du att behöva ett bra brunnslock för att hålla ditt dricksvatten rent. Idag ska vi gå igenom allt som du behöver veta om brunnslock så att du ska kunna hitta det perfekta locket för just din brunn.

Kontrollera alla mått

Det sista du vill är att beställa ett brunnslock som inte passar. Därför rekommenderar vi att du dubbelkollar alla mått innan du gör din beställning. Måtten för brunnslock mäts ofta i diameter så det är måttet du vill ha koll på. Kom ihåg att kolla vilken diameter som anges dock eftersom en brunn har både en ytterdiameter och en innerdiameter.

Kontrollera typ av brunn

Olika brunnslock passar olika bra till olika brunnar. Kontrollera vilken sorts brunn som brunnslocket du kollar på passar bra till innan du beställer. Hos Svenska Brunnslock finner du allt ifrån dagvattenbrunn till vattenmätarbrunn. Det finns till exempel brunnslock för betongbrunnar, plastbrunnar och många andra sorters brunnar. Du måste också identifiera dina egna behov. Om brunnen till exempel ligger vid en väg kan du behöva ett brunnslock som klarar att en bil kör över det. Om brunnen i stället ligger på din tomt kan det fungera med ett mjukare och lite billigare brunnslock.

Var inte snål

Brunnslocket som du beställer är menat för att skydda din brunn och ditt dricksvatten. Om du beställer det billigaste locket du kan hitta kommer du bara skada dig och din familj i det långa loppet. Dessutom är det troligt att du kommer få byta inom en snart framtid och då har du inte sparat några pengar alls. Genom att spendera lite mer från början kan du alltså spara pengar i det långa loppet plus att ditt dricksvatten kommer hålla en högre kvalité vilket i sin tur kommer förbättra din hälsa. Som du ser är det väl värt att spendera lite mer på ett bra brunnslock.

Lämna ett svar