Glasväggar till bastu som monteras med bästa bastugångjärnen av högsta kvalitét

Letar du efter de bästa gångjärnen för glasväggar till din bastu, som du kan använda när du bygger bastu i badrum eller relaxavdelning. Då kan du börja kolla närmre på några olika snygga monteringsalternativ för glasväggar hos exempelvis Bastupunkten. På deras sida kan du få mer inspiration om hur du ska bygga det bästa hemma spa´t och skapa rätt förutsättningar för sköna och härliga bastubad.

Det finns flera varianter på marknaden men för att vara säker på att dina gångjärn för dina glasväggar håller högsta kvalitét så bör du välja en leverantör som är expert på bastubad.

Då finns dessa tre grundvarianter av gångjärn till glasväggar:

  • Glas till glas (Dörren hänger i glaset)
  • Glas till vägg (Dörren monteras i väggen, möjliggör öppning åt två håll, utan karm)
  • Glas till glas 45 graders vinkel (Som glas-glas men i 45 graders vinkel)

Tänk på detta när du väljer gångjärn till glasvägg

Att välja gångjärn till glasväggarna i bastun behöver inte vara svårt. Väldigt många uppskattar en viss typ av gångjärn bäst, det är det som har dolda skruvanslutningar men en speciell kåpa. Dessa hanterar skruvanslutningen på ett smidigt och snyggt sätt döljer skruvarna på ett stilfullt sätt.

Välj gångjärn till glasväggarna som har ställskruvar för vinkel

Glöm inte att välja en gångjärn som har bra ställskruvar för vinkel. Genom att gångjärnen har en ställskruv för vinkel så kommer du enklare kunna få din glasvägg att liva. Att något, livar, är en snickarterm. Detta betyder egentligen att ett exempelvis glasväggsparti eller glasdörr, går rakt vertikalt mot den andra väggen, glasväggen eller karmen utan att skeva och ta i.

Detta är önskvärd då det även går att ställa avståndet mellan partierna men även så att glasväggen eller glasdörren inte skadas. Att kunna justera nolläget är framförallt extra positivt när du monterat glasväggar tillsammans med en i 45 graders vinkel.