En bygglovsritning är en ritning som visar hur du tänker bygga, och det är dessa ritningar som bygglovsbeslutet baseras på. Därför är det särskilt viktigt att de är tydliga och välgjorda. Vi producerar professionella bygglovsritningar för just ditt byggprojekt, oavsett om det är ett mindre eller större projekt. Ritningarna är de viktigaste dokumenten i en bygglovsansökan. Vi utför professionella bygglovsritningar för nybyggnation, renovering och tillbyggnad för små och stora byggprojekt.

Varför du behöver professionella bygglovsritningar

En vanlig missuppfattning är att processen för att få bygglov främst handlar om att fylla i pappersarbete. I verkligheten är den viktigaste delen av processen ritningsstadiet. Det är nämligen ritningarna som visar kommunen vad du tänker bygga och hur ditt projekt kommer att passa in i det omgivande området.

Om dina ritningar inte håller måttet är det stor chans att din ansökan avslås helt och hållet. Även om den inte gör det kommer kommunen sannolikt att återkomma med en lista över ändringar som måste göras innan de godkänner din ansökan. Detta kan i slutändan försena ditt projekt med veckor eller till och med månader.

För att undvika denna kostsamma och tidskrävande huvudvärk är det viktigt att du har professionellt utarbetade bygghandlingar innan du lämnar in din ansökan. På Docent Byggteknik AB har de många års erfarenhet av att förbereda bygglovsritningar för en mängd olika projekt, både stora och små. Vi kommer att arbeta nära dig för att se till att dina ritningar är korrekta och uppfyller alla nödvändiga krav. Kontakta oss idag för att komma igång!

Om du vill säkerställa en smidig och problemfri ansökningsprocess för bygglov måste du ha professionella kvalitetsritningar utarbetade innan du skickar in din ansökan. På Docent Byggteknik AB har de den kompetens och erfarenhet som krävs för att utarbeta högkvalitativa ritningar för ditt projekt, oavsett storlek och omfattning. Kontakta dem idag för att komma igång!