Detta är en fråga som du måste besvara om du funderar på att köpa ett växthus men svaret är inte alltid helt uppenbart. Vi vill göra ditt val lite enklare. Därför ska vi idag kolla på dessa två olika typer av växthus och nämna några för och nackdelar som de båda har.

Växthus med plasttak

Ett växthus med plasttak har många fördelar mot ett växthus med glastak. För det första är det ofta billigare. Dessutom kommer ett uterum med plasttak inte vara lika ömtåligt eftersom plast håller bättre än glas. Det gör det enklare att montera växthuset och även enklare att flytta det i framtiden. Dessutom är det med ett plasttak möjligt att skapa ett växthus i formen av en tunnel, perfekt för dig med en mindre tomt. Dessa växthus brukar tillverkas med hjälp av ett s.k. kanalplasttak, något som är mycket svårare att skapa i glas.

Självklart finns det också några nackdelar. Den största nackdelen med plasttak är att det bildas mer kondens än på ett glastak. Detta gör att det inte är lika enkelt att se ut. Detta påverkar dock inte växthusets funktion utan endast utseendet.

Växthus med glastak

Självklart ska vi även prata om växthus med glastak. Den stora skillnaden är att ett växthus i glas ger en något annan känsla än ett i plast. Det känns mer som att sitta ute, speciellt eftersom du enklare ser igenom glaset. De stora nackdelarna är som sagt att glaset enklare går sönder och att det är mycket dyrare.

Vilket ska du välja?

I de allra flesta fall rekommenderar vi ett växthus med plasttak men det kommer inte vara rätt för alla personer. Därför kan vi inte med säkerhet säga vilket växthus du ska välja. Du måste titta på dina egna behov och sen fatta ett val. Känner du dig osäker är det dock en bra idé att välja växthuset med plasttak eftersom det passar perfekt för de allra flesta personerna. Norhage har ett stort utbud av allt ifrån plasttak till uterummet till såväl växthus i trä.

Lämna ett svar