Nu när sommaren står runt hörnet så blir det allt mer och mer vanligt att beachvolleyboll utövas på stränderna. Det är vanligt bland kompisgäng att man samlas på stränder och spelar och umgås. Faktum är att beachvolleyboll faktiskt spelas året om i beachvolleyhallar. För att kunna spela beachvolleyboll så behövs en volleyboll och ett beachvolleybollnät. Laxen är specialister på idrottsnät och erbjuder bland annat beachvolleybollnät men även flera andra nät som fotbollsnät, hockeynät och padelnät.

För att kompensera för den mindre chansen att täcka hela banan är beachvolleyboll mycket långsammare än traditionell volleyboll och volleyboll på banan är något mindre.

Beachvolley-SM 2021 går av stapeln 1 augusti

För dem som vill delta i den svenska beachvolleyhelgen är det dags att markera kalendern. Beachvolleyboll SM spelas mellan 1 augusti fram till 8 augusti och anmälan är öppen redan nu. I vissa klasser gäller det att vara först till kvarn, medans för vissa klasser så är det lag som kvalar in sig på rankingpoäng. Med tanke på pandemitider så görs inte betalnings förrän i juli när man vet att mästerskapet genomförs som tänkt.

Beachvolleybolls historia

Beachvolleyboll är en olympisk sport och har varit det sedan 1996. Första gången som sporten utövades var i USA omkring 1900-talets början. Organisatoriskt sorteras beachvolleyboll under volleyboll. I mars 2012 beslutade internationella volleybollförbundet att avskaffa kravet att spela ska utföra sporten i bikini/baddräkt eller badbyxor.

Lämna ett svar