Kontinentalsängar är i särklass den mest populära sängstilen i Norden, speciellt med en kontinentalsäng i sammet. Men frågan är, köper folk kontinentalsängen bara för att ”andra köper den” eller finns det någon annan verklig anledning? När man som sängsäljare får in en kund som ska köpa säng och du frågar en de vilken säng de vill köpa, är det inte ovanligt att de säger ”Äger inte alla den?”, och syftar på kontinentalsängen. Den här lilla guiden förklarar samma tre anledningar till varför du ska köpa en kontinentalsäng och delarna som bygger upp den!

Vad är en kontinental säng? Innan vi lär oss styrkorna och svagheterna hos kontinentalsängen så måste vi har en god förståelse för vad kontinental finansiering är. Populärast är att ha en kontinentalsäng i 160 cm eller 180 cm bredd så man får plats med två personer. Som jag sa har många människor hört ordet kontinent läsa många gånger, men när du frågar dem vet de verkligen vad det egentligen betyder. Det vi värdesätter i branschen är att kontinententalsängen består av tre delar.

Delarna hos kontinentalsängen

Den nedre delen av kontinententalsängen kallas för resårbotten, ofta även känd som rambädden. Det är dock en stor kvalitetsskillnad mellan kontinentala sängar och vanliga rambäddar, så förväxla inte detta med en riktig ramsäng. Detta arbete är också närmast den elastiska botten som golvet och fötterna vilar på.

Plymån är den del som ligger mellan tre olika lager med kontinentala sängar, ofta kallad en springmadrass. Detta är den del där du kan välja mellan mjuk hårdhet, medelhårdhet eller fast hårdhet. Även i detta avsnitt är den bästa sängkällan i kontinentalsängen, som också har alla faciliteter. Madrass

Till sist, den övre delen är såklart bäddmaddrassen som finns i varje säng och kan vara av olika typer. När det gäller sängmadrasser finns det fyra huvudtyper av madrasser, var och en med sina egna unika egenskaper.

Lämna ett svar