Det sägs att vandringsutflykten kan hängas på sovsäcken. Om sovsäcken är fel kan hela upplevelsen vara dålig och äventyret kommer att kännas förgäves. Sovsäcken är viktig eftersom att det är den som håller dig varm om natten. Vid eventuellt en fjällvandring eller vandring på högre berg där klimatet är torrt och kallare temperatur så är sovsäcken extra viktig.

Vilken sovsäck ska man välja?

Det kan kännas överväldigande i sovsäck världen, vilken form på sovsäcken ska man välja, vilket material etc. Det finns några bra tips att kolla på när man väljer sovsäck och den första är sovsäckens form. Oftast så har sovsäcken mumie form som har en rymlig passform och som smalnar ner till fötterna. Denna är väldigt vanlig och är också en favorit hos många. När du ska välja sovsäck är det viktigt att tänka på längden eftersom varje sovsäck har olika längder. Desto längre sovsäck desto tyngre är den att bära runt på vid en vandring. Med det sagt så är det optimalt att välja en sovsäck som är anpassad för din längd.

Glöm inte ryggsäcken

Backpackinglight erbjuder en mängd olika ryggsäckar och sovsäck, såsom vandringssovsäckar och vandringstält. Företaget lägger stor vikt vid lätt vandring och formar ryggsäcken för att uppnå det bästa syftet. Vid backpacking är storlek vanligtvis viktig och du vill inte att din ryggsäck ska vara för tung. En ryggsäck som är mycket lämplig för backpacking är en ryggsäck med en kapacitet på 70 liter, och en ryggsäck med en kapacitet på 50 liter är mer lämplig för vandring. Ryggsäcken ska inte bara kunna rymma allt, utan ryggen ska vara väldigt bekväm, eftersom den för det mesta under resan placeras på ryggen.

Lämna ett svar