Det finns en rad olika vetenskapliga studier som visar att naturligt fodertillskott och örter kan hjälpa hästar vid eventuella besvär som t.ex. eksem, mage, hosta och luftvägar. Att ge sin häst örter är inget farligt i sig och kan ha många syften. Det finns många fördelar bland annat i förebyggande syfte då det ökar immunförsvaret vilket gör att hästen inte ådrar sig några skador som kan vara kostsamt och plågsamt. Har man en tävlingshäst så har det bevisats att dessa örter påverkar positivt när det kommer till prestation.

Örter och fodertillskott

Ska du köpa örter eller fodertillskott till din häst så HerbalWorks. De erbjuder flera örter och fodertillskott som både håller din häst frisk men också stärker hästen. Olika örter har olika egenskaper och motverkar därför olika besvär i hästen. Vissa örter funkar bättre för hästens mage medans vissa andra örter funkar för hosta eller eksem.

Örter för att påskynda läkning

Det finns örter som kan påskynda läkning hos hästar när hästen väl har dragit på sig en skada. Detta har också en inverkan på det allmänna välmåendet hos hästen. Oavsett vilken erfarenhet du har med örtmedicin, faktum är att våra moderna tamhästar lever på ensidiga dieter än sina förfäder. Detta beror på de karga arterna och de ökande möjligheterna till naturlig bete.

Örter ligger till grund för medicin

På den tiden då det inte fanns moderna läkemedel så användes örter och läkeväxter vid eventuella besvär och sjukdomar. Många av de moderna läkemedel idag använder sig av örter och det är ut efter örters potentiella när det kommer till egenskaper och substans som ett läkemedel kan skapas.

Lämna ett svar