Att välja färgpatroner och bläckpatroner till din skrivare kan kännas som en omöjlighet och lika svårt som att välja rätt damsugarpåse till dammsugaren.

En färgpatron är bara en behållare för bläck och dessa färgpatroner används i skrivare (tillsammans kallade bläckstråleskrivare). Färgpatronerna har också ett inbyggt chip som gör att rätt mängd färger hamnar på rätt position på papperet. Några av dem främsta tillverkarna inom färgpatroner är HP, Brother, Canon och Epson. Dessa tillverkare är också dem som dominerar marknaden för bläckstråleskrivare.

Det som är smidigt med att färgpatronerna har ett chip i sig är att dem kan tala om när behållaren med bläck börjar ta slut och ber därför användaren att byta ut mot en ny. Det kan verka svårt att välja rätt men önskvärt är att hitta en som är kompatibel och relativt billig. Miljöpåverkan är en faktor och något som börjat dominera på sista tiden är miljövänliga bläckpatroner.

Lasertoner

Till skillnad från färgpatroner så finns lasertoner, dessa använder sig av en annan teknik där lasertoner innehåller ett särskilt pulver som består av kol och polymer. Vid användning så smälts detta pulver för att forma bilder och text på papperet. Till skillnad ifrån färgpatroner så är lasertoner ett billigare alternativ. Detta på grund av att dem håller mycket längre än vad färgpatroner gör. Nackdelen med att använda lasertoner är att kvalitén blir lite sämre och en laserskrivare är oftast dyrare än en bläckskrivare.

Vilka är Eko-print?

Eko-print är ett familjeföretag som startade 2008. Dem erbjuder ett stort utbud av färgpatroner och bläckpatroner till kända varumärken som till exempel HP, Canon, Epson och Brother. Dem är verksamma i Tyresö där dem har ett hämtlager, men levererar runt om i landet vid köp i deras nätbutik. Eko-print säljer och levererar till både privatpersoner och företag.

Lämna ett svar